Loading...

Blog

Quines són les principals conseqüències de la inflació al sector immobiliari

Al nostre país la inflació està pujant des de fa mesos i són moltes les persones que desconeixen quina és la repercussió que tindrà aquest augment al sector immobiliari.

A Finques Campanyà t’expliquem quines són les principals conseqüències de la inflació al sector immobiliari.

A conseqüència de la pandèmia del coronavirus i de l’increment dels preus a l’energia i als carburants, la inflació mitjana interanual ha arribat a un 3,1%, aquest és el valor més alt que es recorda des de l’any 2011.

En concret, al mercat de l’habitatge hi va haver una variació anual del 18,8% el mes d’abril passat, la qual cosa significa que l’impacte de la inflació en aquest sector ja és una realitat i, per això, només cal fixar-nos en l’evolució del preu dels immobles tant de l’habitatge de segona mà com de l’habitatge nou, amb taxes de creixement interanual elevades.

Tot i això, malgrat aquesta situació internacional tan complicada i l’increment de la taxa de la inflació, el sector immobiliari segueix veient-se com un valor refugi segur davant de tanta incertesa.

Davant la pregunta de si la inflació continuarà pujant fins a finals d’any, el Banc d’Espanya ha fet una revisió a la baixa i ha rebaixat les expectatives de creixement gairebé en un punt per a l’economia d’aquest any.

Així mateix, amb el desig que finalitzi la guerra a Ucraïna i amb les mesures aplicades pels diferents agents centrals, l’expectativa és que la inflació es vegi reduïda per a finals d’any, de manera que no arribi a la mitjana dels darrers anys al voltant al 2% i el 2,5%, però estabilitzant-se entre un 4% i un 5%, cosa que significa que la inflació continuarà en valors alts.