Definició i característiques del segell BREEAM
El segell BREEAM de construcció sostenible existeix des de l’any 1990 a nivell mundial i des del 2010 es va adaptar a l’idioma, la normativa i la pràctica constructiva del nostre país.
A Finques Campanyà t’expliquem en què consisteix i quines són les característiques dels edificis amb segell BREEAM.
BREEAM® són les sigles pertanyents a Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology, i consisteix en un determinat mètode d’ avaluació i certificació d’edificacions sostenibles, tècnicament més avançades a escala mundial.
Es tracta d’un certificat de caràcter privat i voluntari que sol·liciten les diferents empreses de construcció per obtenir una puntuació final que serveixi de referència pel que fa al Manual Tècnic de la metodologia, amb l’objectiu de fer una construcció més sostenible des de la fase de disseny, passant per la d’execució i la de manteniment.
El segell BREEAM® avalua un total de 10 categories: salut i benestar, gestió, energia, ús lògic del terra, materials, aigua, residus, transport, contaminació i innovació.
Les construccions que aposten per la certificació BREEAM® aconsegueixen una sèrie d’ objectius:
❖ La millora del nivell de sostenibilitat dels edificis a Espanya, així com la reducció de l’impacte mediambiental, tant a la construcció com a la vida útil de l’edifici.
❖ Comptar amb un mètode complet de mesura i monitorització del rendiment ambiental dels edificis.
❖ El reconeixement i la promoció de millors pràctiques i l’ús de tecnologies disponibles al mercat.
❖ Tenir en compte totes les àrees de sostenibilitat tant econòmiques com ambientals i socials.
❖ Convertir-se en una referència al mercat, fins i tot avançant-se a la legislació mediambiental vigent i convertint-se en un factor de diferenciació, divulgant i destacant tots els beneficis econòmics de sostenibilitat a les diferents parts interessades i als clients.
Els edificis que compten amb la certificació BREEAM® ES no només aconsegueixen una reducció de l’impacte de la construcció al medi ambient, sinó també un augment de la salut i el confort per a totes les persones que habiten l’immoble i un increment de rendibilitat per qui ho construeix.